Ett år och tre veckor!

Nu pratar jag faktist om två helt olika saker med ett år och tre veckor. Det är nämligen så att igår så hade jag haft mitt körkort i ett år, tiden går väldigt snabbt! Tyckte att det var nyss jag och Jacke satt i samma bil på halkbanan när instruktören körde ner och fast i ett dike. Det var tider det! När man hade det slappt och gick på gymnasiet, hade ingen aning om vad ansvar var, man behövde inte bry sig alls, man hade sin trygghet. Varje dag var schemalagt, gud så slappt det var! Många raster, gratis lunch, vara med vännre varje dag och ändå klagade man när man väl gjorde det, men så är dte väl med allt antar jag!

Med tre veckor så menar jag att det är så länge jag har varit utan snus nu! Det är verkligen skönt att ha klarat det så långt och nu utan att känna sig särskilt beroende längre. Ska fortsätta vara mentalt stark och inte låta mig frestas, det har varit nära några gånger men det har inte blivit! Är ganska stolt över mig själv faktist!

Ses kanske ute imorgon, vi får se vad helgen har att erbjuda efter jobbet!


 Saknar Granadan hemma i Pite ;D


Måndag

Ja, idag är det måndag och jag har varit ledig idag också, långledig! Däremot så jobbar jag i helgen och det är lite tråkigare, men det är pengar så.

Har varit snusfri i 17 dagar nu! YAHOO!

I helgen har det väl inte hänt så mycket, lite öldrickande i lördags men inget allvarligt. Igår så var jag Am och Alle och såg handboll, posteligan tror jag att den hette. Norges svar på elitserien men mycket sämre, kändes som ett mellanting av Sveriges division 1 och 2, alltså inte så övertygande bra. Drammen hette laget som var hemmalag och är det lag som ligger närmast Oslo, tog ungefär 35 minuter med tåg dit. Det var däremot kul att se på handboll igen och man blev sugen på att spela eller i alla fall få leka av sig lite.

Fest!

Just nu sitter vi här i lägenheten och dricker öl, kör power hour! Det är dock ingen bra kombination med tacos, men det har vi erfarenhet från förr när vi festade hos Holle! Det minns nog Holle också, jävla bål=D

Kanske blir att dra till en fest där Klara och Cilla är ikväll, vi får väl se=)


Fri!

Idag är jag fri från jobb, alltså ledig. Fri betyder ledig på norska. I helgen är jag alltså ledig och det är riktigt skönt! Imorgon kanske det blir att spela fotboll med några från jobbet, kan bli riktigt kul! Annars så hade vi tänkt fara och se på handboll imorgon, elitseriehandboll här i Oslo. Drammen heter laget som spelar här och de ligger trea i serien, de ska möta Stavanger som ligger sjua eller något sånt.

Idag så blir det tacos till middag! Ska bli gott nanting!

Jag har nu varit över två veckor utan snus och det känns skönt! Känns inte längre som om jag behöver en snus för att klara dagen vilket är en himla befrielse!
Dock så har jag börjat få lite hemlängtan nu, mycket som tjorvar med lägenheter och skit, men det ska bli bra, kommer ju hem en vecka över påsk och sen så är det bara lite mer än en månad kvar så flyttar vi hem =D. Ångrar absolut inte att vi tog den här resan, har varit en himla upplevelse och grymt kul! Men vissa personer som finns hemma i Piteå gör att man längtar hem till sommaren så grymt mycket och att man bara vill packa ihop väskorna och dra typ, men det kommer inte att hända så vi syns tidigast till påsk ni där hemma!


KOD!

Jag har äntligen fått min kod till bankkortet, wieee! Det tog bara två månader och tio dagar, verkligen snabbt jobbat! Jag blir så förbluffad över hur snabb banken kan vara egentligen, tänk att bara behöva vänta lite över två månader! (Notera sarkasmen) Skillnaden med att beställa ett kort här i Norge mot för Sverige är två månader och sju dagar. Bra, eller hur?

Jag är för trött och cp för att skriva mer nu, jävla hyrescp:n med att säga att det blivit "missförstånd" med depositum så att vi ska ligga ute med 40000 istället, det hade gått jättebra om hon sagt det från början, istället för att börja ändra sig och ha sig. BAJS!


Diskhög borta!

Jag tog nyss tag i min diskhög jag sparat ihop på i veckan, måste verkligen sluta göra så. Mycket skönare att diska direkt efter att man har ätit, då slipper man stå och diska i 45 minuter i sträck. Skärpning Herr Lindgren!

Idag har jag bara jobbat annars, inte gjort något annat spektakulärt. Jo, diskat! JIPPIEE! Ska snart gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon för att gå på banken, förhoppningsvis så har min kod till mitt bankkort kommit då, annars vet jag inte vad jag gör. Lägger mig ner på banken och självantänder...


En liten tjuvtitt

Jag hade tänkt ladda upp lite bilder här nu så att ni kan se lite av det vi har för oss här i Oslo. Snart ska väl även bilder från vår nya lägenhet komma, vi måste bara flytta in i den först!

 


Nalle Puh

Är hemma idag från jobbet pga en migränattack, inte skönt! Blev lite svårt att sitta i kassan när jag inte såg vad det stod på kassan längre. Känner att huvudet blir tyngre av att skriva på datorn så ska inte skriva mycket mer.

Är bara tvungen att skriva vad Nalle Puh, min favorit-björn när jag var liten heter på norska: Ole Brumm! Hur fult är inte det egentligen?

 Inte Ole Brumm! Ni ser ju bara så ledsen han blir av att bli kallad Ola Brumm.

Überzeit

Fick ett sms igår vid 23-tiden där det står "Hei, du er tidlig i morgen" jaha, tänkte jag. Hur tidig då? Efter några sms till kom vi fram till att det var 07.30 och då var det bara att bege sig till sängen för att skeda med John Blund (Alle).

När jag kom till jobbet imorse så fick jag veta att den andra som skulle ha börjat 07.00 var sjuk och att jag fick göra allt själv i kassan, men det gick bra så inga problem. Sen var en till sjuk så då fick jag ta och jobba till 17.00 så att inte Jonas fick vara helt ensam i kassan under en timmas tid. Nu är jag dock hemkommen för ett tag sen i alla fall och sitter och funderar på vad man ska äta, funderar på att köpa en first price lasagne! LYX ;) Dock så tål jag egentligen inte det för jag är ju intolerant, men som tur är har man piller som man kan ta så att min mage inte får ett eget liv och vill flyga iväg.

Nä, nu bär det snart av till KIWI för att inhandla first price, vilket är världens bästa märke. Billigt och lika gott som det dyra märkena. Som euroshopper fast bra!

Gör comeback i bloggandet, från Oslo!

Tre månader, vi har nu bott i Oslo över tre månader och hittills har vi väl gått plusminusnoll. Nu kan fyra månader av inkomster börja och även nedräkningen tills vi kommer hem till Piteå!

Vad ska ma skriva nu då? Jag fick spontant stor lust till att starta en ny blogg så jag gjorde det, men jag vet just nu inte vad jag ska skriva om, Har väl tänkt skriva och berätta om vad som händer här i Oslo.

Norge är i alla fall ett väldigt lustigt land, ingenting funkar snabbt, ingenting blir som man tänkt det. Vår hyresvärdinna är mongo. Vi har tittat på en ny lägenhet men då visar det sig att hon som hyr ut den inte är det minsta normal heller utan är en skattesmitare och massa annat, blir så less! Nordea i Norge fungerar inte heller snabbt, tog över två månader för mig att få mitt kort och när jag väl får det så har de inte beställt koden så jag har ett kort men ingen kod, och då säger karln på banken: "hehe, men nu har du ju ditt kort i alla fall, hehe." Jag: "ja, tack men jag kan ju inte använda det" Då blev han tyst och tittade ner på golvet. Om allt det här är svårt att förstå så är det för att jag är så frustrerad och jag håller på att sluta snusa, har varit utan snus i nio dagar nu och håller på att bli smått tokig.

Idag har jag varit på personalmöte, inget speciellt kom fram mest information. En sak som kom fram var däremot väldigt trevligt, det är att vi som är anställda på coop mega bislett (min arbetsplats, fast egentligen är jag anställd av smart club) ska fara på en "hyttetur" alltså en liten tripp till en stuga några mil utanför Oslo och det vi ska göra är väl ungefär att festa! =D


RSS 2.0